Hygiëne

Niets is belangrijker dan uw gezondheid

Voor wat betreft de hygiënemaatregelen houden wij ons zo veel mogelijk aan de

WIP-richtlijn. Dit zijn regels die door de Werkgroep Infectie Preventie zijn samengesteld. Meer informatie kunt u vinden op de website van de werkgroep (www.wip.nl).

 

Verder wordt er met zoveel mogelijk disposables (eenmalig gebruik) gewerkt, afvoer hiervan vindt handsfree plaats. De praktijk voldoet aan de huidige Kernenergiewet eisen, in de praktijk is het KEW-dossier aanwezig. De tandarts is in het bezit van het stralingsdeskundigheids certificaat niveau 5. 

 

De tandarts en het personeel zijn gevaccineerd tegen hepatitis B infectie. Bij sommige tandartspraktijken worden assistentes en/of mondhygiënistes ingezet om de halfjaarlijkse controle te doen, om verdovingen te geven of zelfs om vullingen te legen. Dat soort praktijken zult u bij ons nooit aantreffen. In onze praktijk is het altijd de tandarts zelf, die dit soort werkzaamheden verricht. 

 

 

Werken met protocollen

 

Gestandaardiseerde werkwijzen zijn van groot belang om de kwaliteit van het werk te borgen. We volgen bewezen procedures die gebaseerd zijn op richtlijnen van de beroepsverenigingen en wetenschappelijke verenigingen in de mondzorg. Hierin zijn de in Nederland algemeen geldende adviezen, zoals van de Inspectie voor de Gezondheidsdzorg, het Ivoren Kruis en het Voedingscentrum opgenomen. Onze eigen protocollen zijn eenvoudig en helder opgesteld. Alle medewerkers worden goed getraind en van de juiste hulpmiddelen voorzien. De protocollen worden samen ontwikkeld en continu verbeterd. Daardoor is er veel animo voor het invoeren en handhaven ervan. De praktische voorlichting en teamtrainingen dragen ertoe bij dat de gestandaardiseerde werkprocessen structureel correct uitgevoerd worden.

 

 

thermodesinfector G 7891 met Drogen Plus 

De Nieuwe norm in reiniging en desinfectie, thermodesinfectoren van de PG85-serie

Miele, de innovatieve marktleider voor in- strumentenverwerking in praktijk, kliniek, ziekenhuis en CSA, biedt als eerste fabri- kant een slechts 60 cm brede thermodes- infector met geïntegreerde actieveluchtdro- ging „Drogen Plus” aan. Het nieuwe ap- paratenconcept maakt een uitvoerige instrumentenbehandeling mogelijk met een grondige reiniging, betrouwbare desinfectie en effectieve droging .

De heteluchtventilator zorgt voor een exac- te droging, ook van gecompliceerd vorm- gegeven instrumenten. Een in het apparaat geïntegreerd HEPA-filter uit de

S-klasse EU 12 waarborgt de zuiverheid van de voor het drogen gebruikte lucht

 

De hand- en hoekstukkenreiniger:(DAC)

 

Uiterst schone airrotorhoekstukken en hand- en hoekstukken 

royal dental werkt met de DAC:is een hand-en hoekstukreiniger en zorgt tevens voor een optimale smering. Met een speciale vloeistof worden de hand-en hoekstukken behandeld, zodat 99% van alle bacteriën en virussen gedood worden. 

De moeilijke handmatige reiniging van de holle ruimten kan nu overgelaten worden aan de DAC UNIVERSAL, die de instrumenten zowel aan de binnen- als aan de
buitenzijde betrouwbaar reinigt voordat ze geolied en gesteriliseerd worden.

Melag Vacuklav 41 B+

 

De Vacuklav 41 B+ heeft een gefractioneerd voorvacuüm proces en een intensief navacuüm droogproces, waardoor hij geschikt is om onverpakte/verpakte massieve en complex holle (type A) instrumenten te steriliseren.

 

 

Legionella beheersplan

 

Een glaasje drinkwater uit de kraan: iets waar we niet lang over na hoeven te denken. In Nederland is schoon en helder water uit de kraan heel vanzelfsprekend. Maar als u wordt gevraagd om een glas te vullen met spoelwater uit uw behandelunit, drinkt u dit dan net zo makkelijk op? Uit onderzoek blijkt dat meer dan 70% van alle behandelunits binnen tandartspraktijken in Nederland met vervuild water werkt, zonder dat personeel hier bewust van is. Het dagelijks reinigen van de behandelunits voorkomt de verdere groei van (schadelijke) bacteriën, maar biofilms in het watersysteem zijn een stuk hardnekkiger.

Zowel patiënt als personeel worden via koel- en spraywater aan bacteriën blootgesteld en lopen een verhoogd risico op besmetting.

Daarom hebben wij bij Royal-Dental een gecertificeerd bedrijf, die op alle punten inspecteren. En wij zijn in het bezit van een kwaliteitsrapport met een volledig overzicht van de waterkwaliteit. De controle wordt 2x jaarlijks uitgevoerd.

 

Onderhoud 

 

Wij hebben als praktijk onderhoudscontracten voor alle sterilisatieapparatuur. Jaarlijks wordt apparatuur onderhouden door Henry Schein. Een gecertificeerde leverancier,die bevoegde onderhoudsmonteurs in dienst heeft. Er wordt onder meer gekeken of alle parameters goed worden gemeten.Een sticker als bewijs met datum wordt op de apparaten aangebracht.Kwaliteitsbewaking is een continu proces en daarom stellen we u ook altijd in de gelegenheid om uw mening te geven omtrent onze kwaliteit. Schroom niet om uw visie,ervaring of kritiek aan ons kenbaar te maken via ons contactformulier.

Dekra in Orde keurmerk 

 

Onze praktijk voldoet aan de voorwaarden gesteld in Praktijk audiochecklist versie 2.0 van Dekra.

Heeft u nog vragen laat het ons dan weten.Wij helpen u graag verder>>>

Royal Dental

Uw praktijk voor algemene tandheelkunde, esthetische en cosmetische tandheelkunde, implantologie en mondhygiëne. Royal-Dental bestaat uit een deskundig team dat gespecialiseerd is in gevarieerde deelgebieden. 

Royal Dental © Copyright 2017