Royal Dental

Gebitsslijtage

Gebitsslijtage

Stop de slijtage aan uw gebit.

Heeft u last van gebitsslijtage? Maak dan een afspraak bij Royal Dental Tandheelkunde. We stellen vast in hoeverre uw gebit is versleten en wat we er aan kunnen doen.

We spreken van gebitsslijtage wanneer het gebit tandweefsel verliest door andere oorzaken dan tandbederf of gaatjes. In de loop der jaren heeft iedereen last van slijtage aan het gebit, maar bij de een gaat het sneller dan bij de ander. De tanden en kiezen worden steeds korter.

Het team van Royal Dental Tandheelkunde in Capelle aan den IJssel staat voor u klaar om uw gebitslijtage zo goed mogelijk tegen te gaan en op te lossen. Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met onze collega’s.

Nadelen gebitsslijtage

Gebitsslijtage is nadelig in zowel het uiterlijk als de functionaliteit van het gebit. De glazuurlaag bijvoorbeeld: deze verslijt, waardoor u gevoelige tanden krijgt. Vergevorderde slijtage kan zelfs kiespijn veroorzaken.

  • Kiezen en tanden worden korter door slijtage
  • Gevoelige tanden of zelfs kiespijn
  • Het uiterlijk van uw gebit gaat achteruit door slijtage

Wat kunt u doen tegen gebitsslijtage?

Afgesleten tanden en kiezen groeien niet meer aan, tandglazuur kan niet herstelt worden. Wat is er dan wel mogelijk? We kunnen uw afgesleten gebit restaureren. Door gebitrestauratie ziet uw gebit er weer mooi uit, en kunt u weer zorgeloos lachen, praten en eten.

De behandeling

Is de gebitsslijtage nog beperkt, dan krijgt u gerichte adviezen van onze deskundige tandartsen over hoe u verdere slijtage voorkomt. Hierbij kunt u denken aan voedingsadvies ( zure producten vermijden) of wellicht het aanmeten van een slaapbeugel tegen het tandenknarsen. Is er reeds sprake van matige of ernstige gebitsslijtage, dan herstellen wij de versleten tanden of kiezen. 

Kosten van restauratie bij gebitsslijtage

De Nederlandse Zorgautoriteit; de NZa, bepaalt alle tarieven voor tandheelkundige behandelingen, dus ook voor de behandelingen van restauratie bij gebitsslijtage. De kosten zijn in heel Nederland gelijk. Als de tandarts meer tandheelkundige handelingen moet uitvoeren, kan dat extra kosten met zich meebrengen. Bekijk de tarieven voor een volledig overzicht. In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een gedeeltelijke of volledige vergoeding. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar.

Heeft u nog vragen?

Voor meer informatie over de behandelingen van restauratie bij gebitsslijtage of onze service kunt u gerust contact met ons opnemen. Ook kunt u direct een afspraak inplannen. Onze tandartsen adviseren u graag over een behandeling die het beste aansluit op uw wensen. Bel 010 450 59 83 of vul ons contactformulier in. Ook nieuwe patiënten zijn van harte welkom en kunnen zich direct online inschrijven.