Royal Dental

Kindertandarts

Kindertandarts

Een gezond gebit op jonge leeftijd.

Bent u op zoek naar een tandarts met een speciale aanpak voor uw kinderen? De kindertandarts van Royal Dental Tandheelkunde in Capelle aan den IJssel heeft ook voor kinderen de beste mondzorg. Een bezoek aan de tandarts, of het nu om een controle gaat of een andere behandeling, kan voor een kind stressvol of beangstigend zijn. Gelukkig weten al onze specialisten hier raad mee: zij stellen uw kind gerust en begeleiden ze stressvrij door een behandeling.

  • Speciale aanpak voor kinderen
  • Zowel periodieke controle als andere behandelingen
  • Ook kinderen hebben veel baat bij een gezond gebit

Is uw kind toe aan de periodieke controle of heeft hij of zij bepaalde klachten aan het gebit? Plan dan een afspraak in met een van onze collega’s.

Voor het eerst naar de kindertandarts

Uw kind moet vanaf twee jaar voor het eerst op bezoek bij de tandarts. Door op jonge leeftijd te starten, went uw kind sneller en makkelijker. Natuurlijk kan een eerste bezoek spannend zijn en daarom is het belangrijk om uw kind gerust te stellen. En daar helpen onze tandartsen uiteraard mee. Zo zorgen we er samen voor dat uw kind geen fobie voor de tandarts ontwikkelt. Bij jonge kinderen is een simpele, korte controle vaak voldoende.

Angst

Heeft u zelf angst voor de tandarts? Dan doet u er verstandig aan om een andere volwassene mee te laten gaan naar het kindertandarts bezoek. Kinderen zijn namelijk erg gevoelig voor negatieve signalen, vooral als die van hun ouders/verzorgers zijn.

Ga regelmatig met uw kind op controle

Een halfjaarlijkse controle van het gebit van uw kind is meestal voldoende. Als uw kind van kleins af aan al gebitsproblemen heeft, moet u misschien vaker langskomen. Onze tandartsen doen alles aan een optimale groei en ontwikkeling van het gebit van uw kind. We behandelen alleen wanneer dit echt nodig is. Heeft uw kind een gaatje? Dan moeten we daar tijdig wat aan doen. We bereiden uw kind natuurlijk goed voor op deze behandeling door hem stapsgewijs door te nemen.

Mijn kind heeft een ongeluk gehad met zijn gebit, wat nu?

Zijn de tanden van uw kind beschadigd of kwijtgeraakt door een ongeluk? In dat geval is het belangrijk om direct contact op te nemen via ons spoednummer. Als het gaat om een uitgevallen melktand, weet dan dat we deze nooit terugplaatsen. Dat is namelijk schadelijk voor de volwassen tand. Heeft u de afgebroken of uitgevallen tand nog? Bewaar hem dan in melk of los in de mond van uw kind of uzelf.

Advies voor fluoride

Zodra de eerste melktanden bij uw kind doorkomen, is het verstandig om minimaal 1 keer per dag de tanden te poetsen met fluoridetandpasta voor peuters. Fluoride zorgt voor het behoud van het glazuur op de tanden en is essentieel voor een gezond gebit. Vanaf 2 tot 4 jaar is tweemaal daags poetsen geadviseerd. Vanaf 5 jaar kan uw kind poetsen met fluoridetandpasta voor volwassenen.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen over onze kindertandarts of wilt u uw kind graag inschrijven bij onze praktijk? Onze assistenten staan voor u klaar. Bel 010 450 59 83 of vul ons contactformulier in. Ook nieuwe patiënten zijn van harte welkom en kunnen zich direct online inschrijven.