Royal Dental

Kunstgebit

Kunstgebit

Een gaaf gebit.

Heeft u een kunstgebit of wilt u een prothese laten aanmeten? Royal Dental Tandheelkunde in Capelle aan den IJssel heeft een eigen prothese lab waar we een kunstgebit speciaal voor u maken. De keuze voor een kunstgebit is soms niet gemakkelijk, maar een gaaf gebit is een kostbaar bezit. Als u meerdere tanden mist, zijn vanzelfsprekende dingen als eten, praten of glimlachen ineens niet meer zo vanzelfsprekend.

Royal Dental Tandheelkunde streeft ernaar om u weer te laten lachen. We hebben een ruime ervaring én een eigen prothese lab, zodat we het mooiste resultaat behalen.

  • Geniet weer volop van praten, eten en lachen
  • Een perfect passend kunstgebit dat natuurlijk oogt
  • Specialist op het aanmeten en maken van een kunstgebit

We vertellen u graag meer over alles mogelijkheden voor een kunstgebit. Plan een afspraak in of neem contact met ons op als u vragen heeft.

Wanneer heeft u een kunstgebit nodig?

In onderstaande gevallen kan het een goede keuze zijn om een uitneembare gebitsprothese, oftewel een kunstgebit, te laten aanmeten:

  • U mist meerdere tanden en/of kiezen
  • Eten, praten en lachen is vervelend
  • De conditie van uw gebit is dusdanig slecht dat andere behandelingen, zoals het plaatsen van een kroon, niet mogelijk zijn.

Uitneembare gebitsprothese, oftewel een kunstgebit

Mist u meerdere tanden? Of is de conditie van uw gebit dusdanig slecht dat er meerdere tanden en kiezen getrokken moeten worden? Dan is een kunstgebit (uitneembare gebitsprothese) een goede oplossing voor een mooi gebit. Door middel van een kliksysteem wordt het gebit goed op zijn plaats gehouden. Onze tandartsen zorgen dat het gebit natuurlijk oogt. Bekijk hier het informatiefilmpje over de behandeling van het plaatsen van een uitneembare gebitsprothese.

De behandeling

Het aanmeten en plaatsen van een kunstgebit is altijd maatwerk. Onze ervaren tandartsen onderzoeken uw gebit, mond en kaken tijdens het eerste consult. Vervolgens zullen zij u een passende oplossing voorleggen, en het gehele traject met u bespreken. Hou er rekening mee dat er meerdere behandelingen nodig zijn voor het kunstgebit definitief geplaatst kan worden.

Verzorging

Net als uw eigen gebit is het onderhoud van uw kunstgebit belangrijk. Het kunstgebit zelf moet u goed schoonhouden, maar ook een goede mondverzorging is van belang. Etensresten kunnen achterblijven, uw tandvlees kan gaan ontsteken. Maak na iedere maaltijd uw gebit schook met een speciale spothese tandenborstel. Gebruik hierbij geen tandpasta, dit kan schuren op het kunstgebit, en daarmee beschadigingen veroorzaken. Eén keer per week moet u uw kunstgebit een nacht weken om tandsteen te voorkomen.

Hoelang gaat een kunstgebit mee?

De gemiddelde levensduur van een kunstgebit is tussen de 5 en 8 jaar. Uiteraard is de levensduur van een kunstgebit ook grotendeels afhankelijk van de verzorging. Een goede verzorging van het kunstgebit verlengd de levensduur. 

Kosten van een kunstgebit

De Nederlandse Zorgautoriteit; de NZa, bepaalt alle tarieven voor tandheelkundige behandelingen, dus ook voor het aanmeten van een kunstgebit. De kosten zijn in heel Nederland gelijk. Als de tandarts meer tandheelkundige handelingen moet uitvoeren, kan dat extra kosten met zich meebrengen. Bekijk de tarieven voor een volledig overzicht. In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een gedeeltelijke of volledige vergoeding. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar.

Heeft u nog vragen?

Voor meer informatie over het plaatsen van een kunstgebit of onze service kunt u gerust contact met ons opnemen. Ook kunt u direct een afspraak inplannen. Onze tandartsen adviseren u graag over een behandeling die het beste aansluit op uw wensen. Bel 010 450 59 83 of vul ons contactformulier in. Ook nieuwe patiënten zijn van harte welkom en kunnen zich direct online inschrijven.