Royal Dental

Tandarts controle

Tandarts controle

Voorkom problemen met uw gebit.

Voorkom de meeste gebitsproblemen met een halfjaarlijkse tandartscontrole. Royal Dental Tandheelkunde in Capelle aan den IJssel heet u van harte welkom om ieder half jaar uw gebit en tandvlees te controleren. Zo zijn we op tijd wanneer er bepaalde aandoeningen of beschadigingen aan uw gebit optreden.

 • Controle door een team van specialisten
 • Tijdig signaleren en behandelen van gebitsproblemen
 • De periodieke controle duurt meestal maar een kwartier

Houd uw gebit in optimale gezondheid met een periodieke controle van uw gebit. Zo voorkomt u veel problemen. U wilt toch ook kunnen blijven glimlachen?

Waarvoor dient een periodieke controle?

De periodieke controle is bedoeld om uw gebit in optimale gezondheid te houden en eventuele gebitsproblemen op tijd te signaleren. De tandarts controleert uw gebit op afwijkingen zoals:

 • Gaatjes
 • Ontstoken tandvlees
 • Tandsteen
 • Tandwortelproblemen

Door tijdig eventuele problemen te signaleren, voorkomen we verergering. Als u bijvoorbeeld ontstoken tandvlees heeft, kunnen we voorkomen dat dit zich uitbreidt naar parodontitis.

Voor uw algehele gezondheid

Gebitsproblemen duiden soms op andere gezondheidsproblemen in het lichaam. Een periodieke tandarts controle draagt daarom niet alleen bij aan een optimale gezondheid van uw gebit, maar aan uw gehele lichamelijke welzijn.

Snelle, pijnloze controle

Een tandarts controle duurt normaal gesproken niet langer dan een kwartier en wordt voor zover mogelijk altijd uitgevoerd door uw eigen, vaste tandarts. Dit tijdsbestek is voor de tandarts groot genoeg om een uitgebreide controle van uw gebit uit te voeren. De tandarts controleert uw gebit op afwijkingen en gebitsproblemen. Deze controle is snel en pijnloos en u kunt direct weer verder met uw dagelijkse bezigheden.

Röntgenfoto’s

In sommige gevallen moet de tandarts röntgenfoto’s maken. Zo krijgt hij een beter beeld van de staat van uw gebit en worden eventuele onderliggende problemen zichtbaar.

Advies en doorverwijzingen

De tandarts geeft u tijdens de controle advies over aandachtspunten voor uw gebit. Bijvoorbeeld over uw poetsgedrag of bepaalde plekken die u extra goed moet reinigen. Als de tandarts op gebitsproblemen stuit, kan hij een vervolgafspraak met u maken of u doorverwijzen naar bijvoorbeeld de mondhygiënist.

Ga voor een optimale mondhygiëne

Wilt u voor zo min mogelijk verrassingen komen te staan tijdens uw tandarts controle? Dan geven we u graag een aantal tips om de kans op gebitsproblemen zo klein mogelijk te maken en er een optimale mondhygiëne op na te houden.

 • Poets minimaal 2 keer per dag uw tanden met fluoridetandpasta.
 • Reinig minstens 2 keer per dag de ruimtes tussen uw tanden met behulp van stokers, ragers of flosdraad.
 • Eet en drink niet vaker dan 7 keer per dag.
 • Als u zuur voedsel zoals sinaasappels heeft gegeten, wacht dan een uur met het poetsen van uw tanden.

Niet alle gebitsproblemen zijn te voorkomen. U doet er daarom verstandig aan om 2 keer per jaar op controle te komen bij de tandarts.

Kosten tandarts controle

De Nederlandse Zorgautoriteit; de NZa, bepaalt alle tarieven voor tandheelkundige behandelingen, dus ook voor de periodieke tandarts controle. De kosten zijn in heel Nederland gelijk. Als de tandarts meer tandheelkundige handelingen moet uitvoeren, kan dat extra kosten met zich meebrengen. Bekijk de tarieven voor een volledig overzicht.

Vervolgafspraak maken?

Stuit de tandarts tijdens de controle op afwijkingen of gebitsproblemen? Dan zijn er in sommige gevallen extra behandelingen nodig. Hiervoor plant de tandarts een vervolgafspraak met u in, bij uw eigen tandarts of een andere specialist. Misschien heeft u een wortelkanaalbehandeling nodig of moet u een kroon laten plaatsen. Het is ook goed mogelijk dat u uw gebit gezond is, maar dat u het juist wilt verfraaien met een onzichtbare beugel of esthetische tandheelkunde.

Een vervolgafspraak is zo gemaakt, op een datum en tijdstip die u het beste uitkomen. Dankzij onze hightech apparatuur en moderne behandelmethodes hoeft u zich geen zorgen te maken om pijn of stress. Waar nodig verdoven we altijd.

Plan nu uw controle in bij Royal Dental

Is het tijd dat u op controle komt bij de tandarts of heeft u klachten? Plan dan nu een afspraak in bij onze assistentes. Bel 010 450 59 83 of vul ons contactformulier in. Ook nieuwe patiënten zijn van harte welkom en kunnen zich direct online inschrijven.